Nostalgija

Nije poezija za svakoga

— Autor nesudjena @ 21:30

Ne mogu da pisem pesme, ne izlaze mi iz glave poredjani stihovi, smisleni, upakovani u celinu. Ne da mi se da napisem pesmu, frustrirana sam i besna, pomalo razocarana. Srozali su poeziju, do dna, do neprepoznatljivosti, do nerazumnosti, do jada ! Napisah jednom "Poeziju ce jednom svi pisati..." i gle cuda, zaista je tako. Pisu je polupismeni, i totalno nepismeni, oni koji ne znaju razliku izmedju JER i JEL, oni koji ne znaju da se NE ZNAM , NE UMEM, NE MOGU... pise odvojeno. Da se nebeska tela poput Sunca, Meseca, Venere... takodje pisu VELIKIM slovom, amannn. Ali ce zato "potrcati" da prideve poput DUNAVSKI, BEOGRADSKI, SOPOTSKI... da napisu velikim slovom, jer zaboga, pa Dunav je reka?!?!? Nema velikih slova, nema zareza, nema tacke. Pocnu, pa tacku stave, pa otprilike...na kraju. E takvi, dragi moji, danas pisu poeziju. Svakakvi i nikakvi.

Da je poezija samo rec i osecaj u srcu, jos uvek bismo se sluzili usmenim prenosenjem pesama, kao u stara vremena. Onako "s' kolena na koleno", pa kako ko i koliko upamti.Zasto ucismo gramatiku i pravopis u skoli? Dobro, ne moraju (odvojeno, za nepismene) svi da ih znaju, ali ako Boga znate nemojte da pisete pesme !!!!

Prepun je Facebook talenata, "naucnika", svi iznose emocije, svi su stihoklepci a jedva deset posto da je potkovano osnovnim pravopisnim znanjem. Eeee, kada bi svi mogli da budu pesnici...

Drage i dragi moji, neshvaceni, u ljubav razocarani, ostavljeni....razumem ja Vasu patnju, i potrebu da iskazete svoju emociju, ali Vas molim da ubuduce koristite diktafon koji trpi sve, a ne "papir". Vise nije smesno, postalo je tuzno.Vasa sramota je neopisiva.

Molim Vas, ostavite poeziju na miru, nije ona za svakoga !


Powered by blog.rs